A GÖDÖLLŐI TELEKI PÁL EGYESÜLET HONLAPJA

Márciusi rendezvények meghívója

Mikor:
2019. március 29. @ 6:00 du. – 7:00 du.
2019-03-29T18:00:00+01:00
2019-03-29T19:00:00+01:00

Kedves Tagtársaink,
Szeretettel ajánljunk szíves figyelmükbe a Teleki Pál Egyesület tagtársaihoz kötődő három márciusi rendezvény meghívóját.
Időrendben:
 március 9. (szombat) 10:00 órakor – Filmklub – Hadak útján
 március 12. (kedd) 18:00 órakor – Bárdy Péter-díj átadója – dr Krassay László
 március 29. (péntek) 18:00 órakor– Könyvbemutató – Pataki Pál: Küldetésem
Dr. Jeney László és Pelyhe József, egyesületünk elnökségi tagjai szeretettel hívják a Teleki Pál Egyesület tagjait a március havi Filmklubra. Ezúttal az „Hadak útján” című filmet tekinthetjük meg közösen március 9-én (szombaton) 10 órától a Városi Mozi épületében. A ló hősiességéről és hűségéről szóló megindító film szinkronizált, vetítése magyar nyelven történik. Az azonos nevű ifjúsági regény alapján Steven Spielberg rendezésében készült alkotás, mely egy Albert nevű fiú és Joey nevű lova közötti kapcsolatot és kötődést tárja elénk az I. világháború viszontagságaiban. Kedvcsinálónak az alábbi oldalra kattintva megtekinthető a filmről készített beharangozó: https://www.youtube.com/watch?v=MltENXkw2Dg
A részvétel ingyenes, de a vetítések előtt lehetőség nyílik a működési költségekhez hozzájárulni adományozással (300 Ft) is, melyet a szervezők hálásan köszönnek. Előzetesen nem kell jelentkezni, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik, amíg a mozi férőhely-kapacitása engedi. A rendezvény közös szervezői: a Gödöllői Lokálpatrióta Klub és a LISZI szeretettel várnak minden érdeklődőt! Csatolva küldjük a meghívót (2019 03 09 Meghivo varosreszi logokkal kuldendo.pdf néven). A Bárdy Péter Baráti Kör tisztelettel invitálja tagtársainkat a Bárdy Péter-díj 2019. esztendei átadására. Bárdy Péter gimnáziumi igazgató, egyesületünk egykori titkára iránti tisztelettől és szeretettől vezérelve lelkes tisztelői 2018-ban alakították meg a Bárdy Péter Baráti Kört. A Kör Péter emlékének megőrzésére, és hogy rámutasson azokra, akik továbbviszik példás szellemiségét és értékvilágát létrehozta a Bárdy Péter-díjat. Az elismerésben – életkorra való tekintet nélkül – az részesülhet, aki munkáját kiemelkedő módon, Péter szellemiségével összhangban, az általa fontosnak tartott értékeket erősítve végzi, bármely területen, különösen a nevelés, az oktatás, a közösségformálás és a fenntarthatóság témájában. A díjazott személyére minden évben bármely civil szervezet állíthat jelöltet (erre legközelebb 2020. január–februárjában lesz alkalom). A díjazott személyéről a beérkezett jelölések és indoklások alapján a Bárdy család által felkért kuratórium dönt. A díj átadására minden évben Péter születésnapjához, március 6-ához kötődve (vagy a születésnaphoz közeli napon) kerül sor. Tavaly Vancsó Imrénének és dr. Fábri Mihálynak, Bárdy Péter egykori tanárainak majd tanártársainak, egyesületünk alapító tagjainak adták át a szervezők a Baráti Kör ünnepélyes alakuló ülésén nagyszámú résztvevő előtt a Kör kitüntetését, a Bárdy Péter-díjat. A 2019. év díjazottja dr. Krassay László, erdőmérnök, szintén egyesületünk tagja. A Bárdy Péter-díj idei átadó rendezvénye március 12-én (kedden) 18 órakor kezdődik az Erzsébet Királyné Szálloda dísztermében. Csatoltan küldjük a Bárdy Péter Baráti Kör 2019. évi díjátadó ünnepségre szóló meghívóját (Bárdy Péter-díj 2019_Meghívó.pdf néven). A LISZI a Gödöllői Lokálpatrióta Klub és a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ szeretettel várják a Teleki Pál Egyesület minden érdeklődő tagtársát közös rendezvényükre, Pataki Pál, a Gödöllő Városi Nyugdíjasok Egyesületének elnöke, kedves egyesületi tagtársunk legújabb könyvének bemutatójára. A könyvbemutató különlegessége, hogy ezúttal a szerző tízedik – „KüldetéseM” című – kötetét mutatják be. A könyvbemutatót dr. Gémesi György, Gödöllő Város polgármestere nyitja meg, a beszélgetést dr. Jeney László, egyesületünk titkára vezeti. A bemutató március 29-én (pénteken) 18 órakor kezdődik a Gödöllői Városi Könyvtárban. A részvétel díjtalan! A bemutatón a szerző korábban megjelent köteteiből sorsolás lesz. A meghívó a csatolt mellékletben található (Pataki Pal_19.jpg néven).

Őszinte tisztelettel és barátsággal, a Teleki Pál Egyesület elnöksége

Bárdy Péter-díj 2019_Meghívó