A GÖDÖLLŐI TELEKI PÁL EGYESÜLET HONLAPJA

NAPTÁR

jan
18
pén
Lengyelország függetlenségének 100. évfordulója kamara-kiállítás megnyitója @ Civilház Gödöllő
jan 18 @ 5:30 du. – 6:45 du.

Kedves Tagtársaink és Barátaink,

Szeretettel ajánljuk szíves figyelmükbe Szabó László, a Gödöllői Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat (GLNÖ) elnöke, kedves egyesületi tagtársunk meghívóját a Lengyelország függetlenségének 100. évfordulója alkalmából rendezett kamara-kiállításuk megnyitójára. A rendezvény január 18-án (pénteken) 17.30-kor kezdődik a Civil Házban (Gödöllő, Szabadság út 23.).
Az E-Mail-ben mellékelten csatolva küldjük az esemény meghívóját. A rendezvény szervezői szeretettel várnak minden érdeklődőt!
A lengyel-magyar barátság jegyében és tekintettel az egyesületünk és a GLNÖ közötti szoros, gyümölcsöző együttműködésére, kérjük tagtársainkat, hogy minél nagyobb számban vegyünk részt ezen az ünnepi eseményen!
Őszinte tisztelettel és barátsággal,

Dr. Fábri Mihály elnök
Teleki Pál Egyesület

jan
19
szo
MEGHÍVÓ-FILMKLUB ELŐADÁSÁRA
jan 19 @ 10:00 de. – 11:00 de.

Kedves Tagtársaink,
Szeretettel ajánljuk minden kedves tagtársunk szíves figyelmébe dr. Jeney László és Pelyhe József, egyesületünk elnökségi tagjainak meghívóját a január havi Filmklubra. Ezúttal az „Invictus, legyőzhetetlen” című filmet tekinthetjük meg közösen január 19-én (szombaton) 10 órától a Városi Mozi épületében. Kedvcsinálónak az alábbi oldalra kattintva megtekinthető a filmről készített beharangozó:

A tartalmas, jó film nagyszerűen ábrázolja, hogy a Nobel békedíjjal kitüntetett Nelson Mandela minden korábbi sérelmét félretéve miképpen próbálta meg a kettészakadt Dél-afrikai Köztársaságot egy nemzetté kovácsolni. Tette mindezt úgy, hogy elnökként valódi, érdemi gesztusokat gyakorolt azon politikai oldal felé is, akik miatt korábban 27 évet töltött börtönben.
A részvétel ingyenes, de a vetítések előtt lehetőség nyílik a működési költségekhez hozzájárulni adományozással (300 Ft) is, melyet a szervezők hálásan köszönnek. Előzetesen nem kell jelentkezni, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik, amíg a mozi férőhely-kapacitása engedi. A rendezvény közös szervezői: a Gödöllői Lokálpatrióta Klub és a LISZI szeretettel várnak minden érdeklődőt!
Őszinte tisztelettel és barátsággal,
a Teleki Pál Egyesület elnöksége