A GÖDÖLLŐI TELEKI PÁL EGYESÜLET HONLAPJA

Tájékoztató

Kedves Tagtársaink,

Ezúton közöljük tájékoztatásul a 2019-ben tervezett tanulmányi útjainknak időpontjait és várható költségeit. Tesszük mindezt azért, hogy mindenkinek kellő idő álljon rendelkezésére az 2019. évre tervezett programjai tervezésére. Az elmúlt években ugyanis nem kellően tervezett egyesületi és magánprogramok miatt a jelentkezések egy részét később, az egyeztetés megszületése után visszavonták. Ez a szervezőknek nehezen követhető pluszmunkát adott. Ezért kérünk Mindenkit, hogy jól átgondoltan jelentkezzen majd tanulmányi útjainkra. Most, ezen felhívásunk után közvetlenül nem lehet még jelentkezni. Jövő év elején külön felhívást küldünk a jelentkezésekre. Minden kirándulásunk esetében a részvételi díj befizetésére a kirándulás alkalmával kerül sor.
– Május 7. – Nyíregyháza, egynapos kirándulás: Várható költség: 8000 Ft. A nyíregyházi Szent Imre Gimnázium vendégeinek (120 fő) gödöllői látogatását mi rendeztük meg, és ezt a mi látogatásunk alkalmával ők viszonozzák. Iskola- és városismertetés, skanzen- és vadaspark-látogatás szerepel a programban. Ebédet nem kértünk.
– Augusztus 16–20. – Erdély, ötnapos kirándulás: A szervezők Mészáros János és Piroska. A kirándulás Erdély Székelyföld és Máramaros közötti olyan területeire kalauzol, ahol egyesünk még nem járt. A szálláshelyünk Holtmaroson lesz fizetővendéglátás keretében a község erre berendezkedett családjainál. Itt reggelit és vacsorát kapunk. Várható költség 40 ezer Ft. A szálláshelyről csillagtúraszerűen a környék nevezetességeit (Gernyeszeg, Sáromberke, Marosvásárhely, Szászrégen, Marosvécs stb.) látogatjuk meg.
– Június 27–30. és szeptember 19–22. – Doberdó, négynapos kirándulás: Az I. világháború befejezésének 100. évfordulója alkalmából kiránduló csoportunk a háború egyik tragikus helyszínére, a doberdói emlékhelyre utazik. A várható nagy érdeklődésre tekintettel a kirándulást két turnusban szervezzük. Az első turnus időpontja június, másodiké pedig szeptember lesz. A turnusok vezetését az emlékhelyet és az emlékhely történelmét nagyon jól ismerő Márton Danku István tanár úr (Gödöllői Református Líceum) vállalta. Nagyon szépen köszönjük, hogy megszervezi és lebonyolítja kirándulásunkat. A négynapos kirándulás költsége előzetes és nem végeleges számításaink szerint 120 € és 18 ezer Ft. Ez az összeg a zsebpénzen kívül minden kiadást fedez. Az elhelyezés Szlovénia fővárosához közeli Bukovica település kis panziójában lesz 2 ágyas komfortos szobákban, ahol reggelit és vacsorát is kapunk.

Ismét hangsúlyozzuk, hogy kirándulásainkra csak újabb körleveink kiküldése után jelentkezzenek.

Szeretettel ajánljuk minden kedves tagtársunk szíves figyelmébe dr. Jeney László és Pelyhe József, egyesületünk elnökségi tagjainak meghívóját a december havi Filmklubra. Karácsony közeledtével az ünnepre készülve Charles Dickens 1843-ban írt, azóta töretlen népszerűségnek örvendő regénye alapján készült „Karácsonyi ének” című filmet tekinthetjük meg közösen december 8-án (szombaton) 10 órától a Városi Mozi épületében. A részvétel ingyenes, de a vetítések előtt lehetőség nyílik a működési költségekhez hozzájárulni adományozással (300 Ft) is, melyet a szervezők hálásan köszönnek. Előzetesen nem kell jelentkezni, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik, amíg a mozi férőhely-kapacitása engedi. A rendezvény közös szervezői: a Gödöllői Lokálpatrióta Klub és a LISZI szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Minden kedves tagtársunknak áldott, békés karácsonyt és boldog új esztendőt kívánunk!

Szeretettel, a Teleki Pál Egyesület elnöksége nevében:
Dr. Fábri Mihály, elnök
Dr. Jeney László, titkár