A GÖDÖLLŐI TELEKI PÁL EGYESÜLET HONLAPJA

Meghívók, események

Kedves Tagtársaink,

Tisztelettel és szeretettel ajánljuk szíves figyelmükbe Gödöllői Akadémia soron következő két előadását, amelyeken egy-egy tagtársunk ad elő.

December 2-án (pénteken) dr. Jeney László ad elő “Egzotikus utakon a Kaukázusban” címmel. Az előadó a grúziai és örményországi utazásának tapasztalatai alapján hozza közelebb az égbetörő vulkánok és hegycsúcsok vonulatainak szépségét, a vele organikus egységet képező ókeresztény monostorok mélyére beszűrődő sejtelmes fények és óarany ikonok világát. A vetített tudományos ismeretterjesztő előadás elkalauzol az orosz és a török befolyás között élő két kis keresztény nemzet különleges földrajzi és geopolitikai sajátosságaiba a Fekete-tenger teaillatú partvidékétől az Aragác vulkán hófödte sipkájáig.
December 16-án (pénteken) Pataki Pál ad elő “Illetékmentes örökségünk a szeretet” címmel. Az előadó megállít minket egy pillanatra, meginvitál bennünket egy múltbéli visszatekintésre, a jelen megélésére, a jövőnkön gondolkodásra, hiszen a múlt tanít, a jelen próbára tesz, a jövő megjutalmaz! A szeretet értelmet ad az életünknek. Nincsenek határai, korlátai, illetékmentes, amit örökségül kapunk a szüleinktől, és adjuk gyermekeinknek. Érdemes nyitott szívvel meghallgatni Pataki Pál előadását, akinek már számos könyve illetékmentesen gazdagítja városunk irodalmi örökségét.

Mindkét előadás a Rendezvény- és kiállítóteremben 16 órai kezdettel kerül megrendezésre. Részvételi díj előadásonként 500 Ft.

A rendezvény közös szervezői: a Gödöllői Városi Nyugdíjasok Egyesülete és a Művészetek Háza Gödöllő szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Őszinte tisztelettel és barátsággal,

a Teleki Pál Egyesület elnöksége